divendres, 21 d’octubre del 2011

Faré el 3.2, La psicologia laboral

També coneguda com, psicologia del treball i de les organitzacions o organitzacional, té per objectiu l’estudi i l’optimització del comportament de l’esser humà en les organitzacions, fonamentalment professionals.

Aquesta setmana hem treballat dos articles:

El primer és sobre Howard Gardner "El hombre que revolucionó la en
señanza"

Aquest psicòleg, investigador i professor de una de les universitats més importants al món Harvard, que va fer la teoria de les intel·ligències múltiples. Aquesta teoria diu que tenim 8 tipus de intel·ligències.

Afirma dient: "Los psicologos no s eponen de acuerdo sobre què entienden por inteligencia. Para muchos, solo existe un tipo que es la escolar. Pero los humanos hemos desarrollado distintos tipus:

-Lingüística
-Lógico-matemática
-Musical
-Espacial
-Naturalista
-Interpersonal
-Intrapersonal

I que tota persona les té, sinó les té es a causa de malaltíes o fallen la societat, pares o el centre educatiu.

No està d'acord amb els test de coeficient intelectual. Hi va desenvolupar una serie d'expermient per detctar els 8 perfils intel·lectuals en preescolar. Aquest expermients consisteixen en observar a la persona en diferens escenaris i veure com aquest es comporta.
I el segon que hem fet es el de: Robots inteligentes capaces de pensar, aprender y decidir.

Aquest explica que uns científics japoneses han disenyat uns robots intel·ligents, capaços de pensar, apendre i decidir per ells mateixos. Osamu Hasegawa ha disenyat un sistema que permetre a un robot
coneixer el seu entorn i arreclar els problemes als que ell es pugui trobar.

Aquests robots tenen una "Red neuronal incremental auto-organizados", és a dir, una estructura que els permeten acumular i utilitzar el coneixement per deduir com fer accions en particular.

Anna Amill va fer la presentació sobre Skinner:

Escriptor i psicòleg nord-americà. Conegut per els seus estudis sobre el comportament.
Va abandonar la carrera de lletres per estudiar a Hardvar i es va graduar i especialitzar en psicologia. Es va fer professor a Minessota i després a Indiana. Va ser el gran defensor del conductisme.

Ens el seus llibre narra una societat utòpica. Va generar un gran debat, ja que planteja temes com la crisi de la familia, problemes de la llibertat i viabilitat de la democràcia. El protagonista del seu llibre, que era ell mateix, estava convençut que era possible aplicar les seves teories a la vida.

La seva teoria era la del conductisme: Conducta humana que defineix qualsevol acció que fa una persona.

La caixa de Skinner:

L'exemple més famós es el de la rata. On aquesta aprés a pressionar una palanca o també algun botó per obtenir l'aliment. Quan pressiona la palanca o pren el botó s'encén una llum, que fa entendre a l'animal que l'aliment sortirà


"La classe" Resum
:

El tutor gestiona molt bé les seves classes amb els alumnes. Ja que intenta que tots intervinguin, d'un en un i els ensenya que s'han de respectar entre ells, que han de parlar correctament, sense cridar ni ofendre a ningú i com s'han de comportar-se davant de la gent.

Sobre la dinàmica, intenta fer les classes de forma més pràctica i tranqui-la, perquè tots tinguin més interès i tots puguin donar la seva opinió. Però, sense deixar el respecte de banda.

La seva relació amb els alumnes és molt propera. Té molta paciència, ja que aquests interropien de forma continua amb una gran falta d'educació en classe. Es preoucupa de tots ells, parlant amb els pares i els explica la situació del fill en classe. Intenta que segueixin amb els seus estudis, que facin els deures i que segueixin estudian.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada